Çoğumuzun biraz da ola aşina olduğu dijital baskı hakkındaki büyün bilgileri sizler için derledik. Keyifli okumalar dileriz.

DİJİTAL BASKI (DİGİTAL PRİNTİNG) NEDİR?

Dijital Baskı, dijital ortamda bulunan görsel veya metinlerin çeşitli materyaller üzerine basılması tekniğidir. Baskı kalıbı gerekmez. PDF veya masaüstü yayın belgeleri gibi dijital belgeler doğrudan dijital baskıya gönderilebilir. 



DİJİTAL BASKI MAKİNELERİNDE KULLANILAN BASKI MALZEMELERİ NELERDİR ?

Dijital baskı gelişen teknolojiyle birlikte birçok alana ve materyal üzerine uygulanabilmektedir. 

Su bazlı boyalar ile tekstil temelli kumaşlara , uv bazlı ve uv makineler ile sert ve esnek malzemelere, solvent - ecosolvent boyalar ile birçok iç-dış mekan rulo malzemelere dijital baskı yapılabilmektedir.

Bu malzemelerden genel olarak bahsedecek olursak kumaş, pamuklu kumaş, polyester kumaş, likralı kumaşlar , döşemelik kumaşlar, teknik tekstil kumaşları, ışıklı kumaş, saten kumaş, ham bez, cam, ahşap, taş, mdf, mdf lam, söve, strafor, alüminyum kompozit, pleksi, forex, dekota, foam, kapı paneli, oluklu mukavva, karton, folyo, branda, vinil, vinly, duvar kağıdı, barisol, cast folyo, reflektif folyo, backlit film, bilboard, kanvas, laminasyon filmi, şeffaf folyo, deri, suni deri, fotoğraf kağıdı, ambalaj kağıdı, etiket, süblime kağıt, transfer kağıdı, owv, akrilik levhalar, kompozit paneller, display ürünler,mesh vinil, shirink malzemeler, vb malzemeler farklı modellerdeki dijital baskı makinelerinde kullanılan dijital baskı malzemeleridir.


DİJİTAL BASKI ÇEŞİTLERİ NELERDİR ?

1- Dış Mekan Dijital Baskı

2- İç Mekan Dijital Baskı


DIŞ MEKAN DİJİTAL BASKI NEDİR?

Adından da anlaşılacağı üzere açık alanlarda kullanılmaktadır. Solvent bazlı olduklarından soğuk ve sıcağa dayankılılardır. Laminasyona gerek yoktur. Uzun ömürlü olduklarından açık alanda her mevsimde kullanılabilir. Dış mekan dijital baskılarda baskının kalitesi çok önemlidir. Bu nedenle seçilen görselin çözünürlüğünün yüksek olması gerekir.

DIŞ MEKAN DİJİTAL BASKI KULLANIM ALANLARI NELERDİR ?

Işıklı-Işıksız Tabela Yapımı

Araç Giydirme ve Kaplamaları

Bina-Bine Cephe Giydirme

Cadde-Sokaklarda Kullanılan Baskılarda

Billboardlarda

DIŞ MEKAN DİJİTAL BASKI TÜRLERİ ; 

FOLYO BASKI                     ; Yapışkanlı PVC sticker malzemesinin üzerine yapılan dijital baskıdır. Kendinden yapışkanlı olduğu için başka malzemeye gerek kalmadan yüzeye uygulanabilmektedir.

 VİNİL BASKI                     ; İçerisindeki organik bileşikler sayesinde son derece dayanıklıdır.

BRANDA BASKI                  ; Branda malzemesinin üzerine yapılan dijital baskıdır

 ONE WAY VİSİON BASKI ; İşletme ve firmalara cazip gelen bir reklam ürünüdür. Dışarıdan bakıldığında uygulanan görsellik görünürken, içeriden bakıldığında dışarısı rahatlıkla görünebilmektedir. 

MESH BASKI                       ; Yüzeyindeki binlerce hava deliği sayesinde hava akışını sağlar ve bu sayede olduça dayanıklıdır. Çok rüzgarlı bölgeler de kullanımı için uygundur.

CAST FOLYO BASKI            ; Dekorasyonlarda tercih edilen bir kaplama malzemesidir.

ŞEFFAF FOLYO BASKI        ; Kullanımı rahat, dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Arka yüzeyi yapışkanlı olduğundan kullanımı kolaydır.

DURATRANS BASKI            ; Işık geçiren bir dijital baskı filmine yapılmış ve ışıklı bir kasaya yerleştirilmiş baskı çeşididir.

BLACKOUT BASKI               ; Çift taraflı baskıdır.

YER GRAFİİĞİ BASKISI     ; Zemine uygulanan ve yer grafiği olarak da bilinen bir baskı çeşididir.


İÇ MEKAN DİJİTAL BASKI NEDİR ?

Güneşten ve kötü hava koşullarına maruz kalmayacak yerlerde kullanılır. Kalite olarak Dış mekan Dijital Baskıya göre daha kalitelidir. 

KULLANIM ALANLARI NERELERDİR?

Mağazaların vitrin içi uygulamalarında, fast food veya restaurant gibi yerlerin ışıklı ve ışıksız panolarında, mağazaların iç dekorasyonlarında , fotoğraflarda , posterlerde kalite anlamında aklımıza gelebilecek her noktada kullanılır.


DİJİTAL BASKININ AVANTAJLARI VE DEZAVANTAJLARI NELERDİR ?


DİJİTAL BASKI AVANTAJLARI

Baskı yapma hızı yüksektir.

Üretim kapasitesi yüksektir.

Boya tutuculuğu sağlamakta ve herhangi bir sorun çıkarmamaktadır.

Uygun maliyetlidir.

Fazla tercih edilip, fiyat açısından ekonomiktir.


DİJİTAL BASKI DEZAVANTAJLARI

Düşük baskı kalitesli (Ofset baskıya göre)

Solvent bazlı olduğu için insan sağlığı açısından zararlıdır.

Renklerde solmalar yaşanabilir.

Bazı durumlarda ekstra iş gücü gerektirebilir.


DİJİTAL BASKI FİYATLARI
Kullanılacak malzemenin özellik, boyut ve kalitesine göre değişiklik göstermektedir.
Bize ait olan tasarimbaski.com sitesinde her bütçeye uygun dijital baskı hizmeti mevcuttur. Fiyat, ürün bilgisi ve malzeme temini için bize ulaşabilirsiniz.